Les agències de col·locació

Les agències de col·locació són aquelles entitats públiques o privades, amb ànim de lucre o sense, que, en coordinació i, si s’escau, col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, realitzant activitats d’intermediació laboral que tinguin com a finalitat proporcionar i facilitar als/a les ocupadors/ores les persones treballadores més apropiades per als seus requeriments i necessitats.

Aquestes agències de col·locació poden desenvolupar també actuacions relacionades amb la recerca d’ocupació, tals com orientació i informació professional, i amb la selecció de personal.



Les agències de col·locació autoritzades hauran de valorar els perfils, aptituds, coneixements i qualificació professionals de les persones treballadores que requereixin els seus serveis per a la recerca d’ocupació i els requeriments i característiques dels llocs de treball oferts.

Les persones físiques o jurídiques que vulguin actuar com a agències de col·locació i/o empreses de recol·locació han d'obtenir l'autorització prèvia del Servei d'Ocupació de Catalunya quan pretenguin desenvolupar la seva activitat des de centre/s de treball situat/s únicament a Catalunya.

Font: ORDRE EMO/123/2011, de 15 de juny, per la qual es determina el procediment d’autorització i l’activitat de les agències de col·locació a Catalunya.

Per més informació i veure un llistat d'agències autoritzades visita el següent enllaç: