La targeta física o impresa


Què és?

La targeta física és aquella targeta impresa que lliurem normalment en mà a l'entrevistador o que en ocasions deixem en la recepció o en certs llocs d'interès en els quals la gent pugui agafar-la. 

En aquesta vessant de targeta haurem de procurar tenir un bon disseny basant-nos en els conceptes de creativitat, originalitat, i efectivitat que comentàvem en els consells generals. També és important el fet d'aprofitar al màxim les característiques del format (dissenyar i imprimir la targeta a dues cares, utilitzar formats diferents al típic rectangular tipus DNI, etc). Aquest aspecte tal com havíem assenyalat en la primera entrada, en conjunt amb les característiques pròpies del suport (ús d'altres materials com el plàstic, metall, tèxtil, etc) per no caure en el típic format de paper o cartolina de mitjà/alt gramatge, resulten grans recursos per desmarcar-nos de la competència.

Podríem afegir com a consell més específic que els detalls en l'acabat (gramatge, setinat, relleus, encunyats, etc) o en els materials emprats poden ajudar a marcar la diferència i suposen moltes vegades un element de distinció o prestigi, la qual cosa ens pot ajudar a causar una major impressió en l'empresa. 


Una vessant que també pot ser molt útil avui dia és la targeta-cd o targeta-dvd, que es tractaria d'un cd o dvd, retallat en forma de targeta, en el qual vindria imprès en la seva superfície el disseny. Això és una via de mostrar d'una banda la targeta i d'altra banda contenir dins més contingut multimèdia relacionat amb el professional o empresa, molt útil per fer de portafoli. 
D'igual manera i amb sistemes d'impressió similars s'utilitza la targeta-usb, que a més de cobrir la funció de targeta de visita, atorga un sistema d'emmagatzematge usb que permet ampliar i proporcionar més informació relacionada amb el professional o empresa. Quan es tracta de mostrar treballs, aquesta possibilitat de mostrar contingut multimèdia ofereix grans possibilitats com si d'un portafoli es tractés. 

Enllaços:

Enllaços de programari per crear targetes:

Enllaços de pàgines de plantilles:

Per fer targetes de diferents formats:
http://www.cdtarjeta.com/


Per a inspirar-se:
http://www.portafolioblog.com/2010/12/36-ejemplos-de-tarjetas-de-visita-para-inspirarse/
http://www.1stwebdesigner.com/inspiration/50-awesome-and-creative-business-cards/