Portals d'Ocupació

Què és un portal d'ocupació?

És un lloc web dedicat a servir d'intermediari entre les persones que busquen un treball i les empreses en procés de selecció.

Tipus de portals

Existeixen dos tipus de portals, depenent de la manera d'oferir la informació a l'usuari/a.

D'una banda estan els que ens mostren la informació sense necessitat d'introduir les nostres dades personals. Ofereixen la informació de manera lliure, de manera que qualsevol persona pot accedir a l'oferta d'ocupació. Un exemple d'aquest tipus de portal és:
D'altra banda, existeixen els portals que requereixen que ens registrem com a usuaris/as per accedir a la informació de les seves ofertes d'ocupació. Per a això és necessari comptar amb un compte de correu electrònic.


Consells pràctics

Respon de manera immediata, no esperis, si pots utilitza el RSS o la cerca lliure, les alertes a través de l'e-mail, poden trigar fins a 24 hores a arribar, en aquest temps et pots quedar fora de joc. Això és el que diu un tècnic de selecció de personal en el comentari d'un blog.

Cal adoptar una actitud activa: Investiga, selecciona el teu les ofertes d'ocupació, no esperis a ser seleccionat, amb deixar el curriculum no hi ha prou, cal buscar, detectar les ofertes, adequar el CV i enviar-lo, exactament igual que quan utilitzem altres canal de recerca.
Utilitza els mateixos termes que apareixen en l'oferta d'ocupació per denominar al lloc de treball i definir el perfil professional dels candidats.

Si envies el teu currículum per e-mail com a fitxer adjunt, denomina l'arxiu amb el teu nom, no li posis nom genèric com "CV", el seleccionador/a no podrà distingir-ho d'uns altres. Transforma el teu currículum en format pdf.

Enllaços

Els portals més importants per trobar feina són els següents: