Treballar a Europa (II): Programa Leonardo


Una altra opció per treballar a Europa seria per mitjà d'un programa de pràctiques professionals com ara el  Leonardo da Vinci.




 Programa Leonardo da Vinci:

Aquest programa s’emmarca dins el principal mecanisme de finançament per a l'educació i la formació al llarg de la vida, el Programa d'Aprenentatge Permanent (PAP). El programa Leonardo implica tant projectes de mobilitat individual com de transferència i innovació. Un d'aquests projectes de mobilitat és el desenvolupat pel SOC, anomenat Motiva 3, que ofereix a joves catalans (de 18 a 35 anys en situació d'atur o treball precari) la possibilitat d'adquirir experiència professional i millorar el coneixement i l'ús d'un idioma estranger mitjançant la realització d'estades de pràctiques en empreses europees.

 La durada de les estades és de 16 setmanes, que inclouen un curs intensiu del idioma durant dues setmanes i 14 setmanes de pràctiques professionals en empreses.

Cal tenir molt clar però, que es tracta d'un programa de pràctiques, per tant la seva finalitat no és la inserció laboral del beneficiari sinó l'adquisició d'experiència professional i la millora dels coneixements d'un idioma estranger.

Els països que s’inclouen al programa són: Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit.

Per més informació sobre el tema:  
Cliqueu aquí per iniciar els tràmits per entrar al programa Leonardo.