Treballar a Europa: Xarxa Eures

Si estàs pensant en marxar a treballar a un país europeu hi ha diverses xarxes que poden ajudar-te en aquest procés. Un exemple seria la xarxa EURES.

La Xarxa EURES: 

 

EURES és un portal europeu de mobilitat professional que estableix un vincle entre la comissió europea, serveis públics europeus d’ocupació i d’altres organismes.

S’adreça a tots els ciutadans i les ciutadanes de l’Espai Econòmic Europeu i de Suïssa.

El seu propòsit és proporcionar tant als treballadors com als empresaris, serveis d’informació, d’assessorament, de contractació i col·locació.


Els països que estan inclosos en aquesta xarxa són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia, Suïssa i Xipre.
Com usuaris podem accedir  a diverses informacions:
Com a sol·licitants de feina podem tenir accés a informació important a nivell de mobilitat, així com a una xarxa de consellers EURES que ens proporcionaran assessorament per crear i gestionar CV’s en línia o el nostre perfil professional. 

Com a empresaris podrem saber on i com contractar treballadors d’altres zones d’Europa, la normativa que s’aplicarà i els procediments que això implica. També gaudiran del suport dels consellers EURES.

Podem  conèixer quines són les concidions de vida i treball dels països que conformen aquesta xarxa i així prendre una decisió ben fonamentada.

Podem també, conèixer i aprofitar les oportunitats d'aprenentatge que suposa l'estada a un d'aquests països.