Mantenir al dia els documents per a la recerca activa de feina

És molt important durant el procés de recerca activa de feina disposar d’una sèrie totalment actualitzada de documents i eines per facilitar a l’empresa les dades que requereixi.

Carnet professional

El carnet professional és el títol o document que s’expedeix a una persona i que li faculta, bé per manipular aliments, equips, maquinari,instal·lacions industrials,...;  bé per executar i mantenir instal·lacions industrials conforme al que s’estableix als Reglaments de Seguretat que siguin d’aplicació a l’àmbit d’activitat de cadascun d’ells.
Més informació
En cas de tenir-ne, cal verificar que està actualitzat; altrament es poden perdre oportunitats de feina.

Certificats d’empresa

Quan finalitza el contracte amb l’empresa, aquesta facilita al treballador el certificat d’empresa. Cal que el treballador verifiqui que hi són descrites les activitats i competències desenvolupades quant hi era empleat. En cas de no ser-hi, cal que el treballador s’adreci al departament de RRHH (de l’empresa) i sol·liciti el certificat amb inclusió de les activitats i competències.

Dardo i actualització del CV del SOC

Moltes empreses requereixen que els seus candidats estiguin donats d’alta al SOC, independentment que estiguin empleats o desocupats. És importat tenir a l’abast i actualitzat el DARDO i el CV del SOC. Per obtenir diferents informes al SOC, cal estar donar d’alta al SOC

CV i cartes de presentació

El CV ha d’estar sempre a punt, un per perfil, en diferents formats i idiomes; així com un model de carta de presentació. Cal dir que la carta de presentació s’ha de personalitzar a cada oferta, destacant aquells punts de l’oferta que s’assoleixen completament.

Referències

És interessant disposar de referències de l’entorn formatiu (en cas de no tenir experiència) o professional (quan ja se’n disposa).
Les referències poden estar per escrit o ésser adjuntades a un portal de feina a on sigui donat d’alta el CV. Cal tenir-les actualitzades.

Títols i diplomes de la formació reglada i complementària

Cal tenir localitzats tots els originals del títols i diplomes de la formació rebuda. En cas de no tenir-los es pot demanar al centre de referència de la formació.